13.07.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her Yatırım Türkiye'yi 2023 Hedeflerine Yaklaştırıyor

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Pervari ilçesinde inşa edilen Beğendik Köprüsü'nü 11 Temmuz'da düzenlenen törene video konferans yoluyla bağlanarak açtı ve ardından halka seslendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, dünyanın diğer gelişmiş ekonomilerinin çoğu yeni koronavirüsün etkisi altında ezilirken Türkiye'nin “gerçek gücünü ve potansiyelini” kanıtladığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı, “Bu dönemde sadece milletimize en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmakla kalmadık, her alanda süren yatırımları tamamlayıp faaliyete geçirerek asıl gündemimizden de kopmadığımızı gösterdik” ifadesinde bulundu. “Sağlıktan ulaşıma, enerjiden sulamaya kadar art arda açılışını yaptığımız her yatırımı geleceğimize tutulmuş bir ışık olarak kabul ediyoruz. Yaktığımız her ışıkla 2023 hedeflerine ulaşma ümidimiz biraz daha artıyor.”

Erdoğan, Beğendik Köprüsü’nün zorlu doğal koşullara rağmen sadece Türk mühendis ve işçiler tarafından inşa edildiğini de sözlerine ekledi. Türkiye'nin güneydoğusunu doğusuna bağlayan 165 m uzunluğundaki köprü ülkenin en yüksek köprüsü konumunda. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı