26.05.2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'li Şirketlerin Yöneticileri ile Bir Web Seminerinde Buluştu

​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, ABD Ticaret Odası ve Washington'daki Türkiye Büyükelçiliğinin ortak ev sahipliğinde 26 Mayıs'ta düzenlenen interaktif bir video konferansa katıldı. Konferansta enerji, savunma-havacılık, bilişim ve iletişim, gıda ve sağlık sektörlerindeki ABD'li şirketlerin üst düzey yöneticilerine Türkiye'nin yatırım ortamı ve ekonomik beklentileri hakkında bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, dünya için bazı zorlukları beraberinde getirse de pandeminin Türkiye için yeni fırsat pencereleri de açtığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye sanayisi, üretim kapasitesi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü, coğrafi konumu ve sağlam altyapısı sayesinde Asya merkezli üretim ağlarına alternatif arayışlarında daha fazla öne çıkıyor. Şirketlerimizin çoğu, daha önce hiç iş yapmadıkları veya küçük bir pazar payına sahip oldukları ülke ve bölgelere yayılmak için pandemiden yararlandı" dedi.

2020 yılında Türkiye'nin yüzde 1,8'lik GSYH büyümesine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk özel sektörünün çabaları, devlet desteği ve dinamik pandemi önlemleri sayesinde Türkiye'nin, Çin'den sonra G20'de en yüksek büyümeyi kaydeden ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İlgili bakanlıklarımız ve Yatırım Ofisi vasıtasıyla yatırımcılarla iletişim kanallarımızı açık tuttuk. Geçen 19 yıl boyunca reform gündemimizi hiçbir zaman terk etmedik. Karşılaştığımız zorluklar karşısında geçmişte ne yaptıysak bugün de aynı şeyi yapıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan değişen koşullara ve ihtiyaçlara cevap olarak Türkiye'nin ekonomide, hukukta ve adalette kararlı bir şekilde reform sürecine devam ettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde İnsan Hakları Eylem Planı ile Ekonomi Reform Paketini açıkladığını belirtti.

“Türkiye'nin Ulusal UDY Strateji Belgesi Yakında Açıklanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türkiye'nin ulusal UDY Strateji Belgesinin açıklanacağının müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Küresel UDY'deki yıllık payımızı orta vadede yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin yeni UDY Strateji Belgesi ile ülkemizin ihtiyacı olan katma değerli yatırım türlerini tanımladık. Bu yatırımları çekmek için kurumlarımızın sorumluluklarını belirledik. İnşallah bu belgeyi ülkemiz ve uluslararası yatırımcılarla yakında paylaşacağız.

Bu kapsamda teşvik sistemimizi sadeleştireceğiz ve yatırımcıların teşviklerden faydalanmasını kolaylaştıracağız. Yatırım girişlerini artırmanın yanı sıra istihdam yaratacak, teknolojik dönüşümü hızlandıracak ve cari dengemize olumlu katkı sağlayacak projelere büyük önem veriyoruz. Bilişim ve iletişim teknolojileri, enerji ve lojistik başta olmak üzere belirli alanlarda uluslararası yatırımcıları çekmeye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası yatırımları her zaman memnuniyetle karşıladığını ve karşılamaya devam edeceğini belirterek, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yatırım Ofisi ve Dijital Dönüşüm Ofisi'nin ABD şirketlerine yeni yatırım projelerinde yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da yer aldı.​​​​
" src=