25.11.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesinde Bölgesel Refah İçin Yardım Sözü Verdi

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Kasım'da Suudi Arabistan başkanlığındaki G20 Liderler Zirvesinde bölgesel barış ve refah mesajı verdi. 

Zirveye video konferans yoluyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ikinci oturumunda KOVİD-19 salgını, göçmen sorunu, bölgesel barış ve Doğu Akdeniz konuları hakkında bir konuşma yaptı. 

Savaşın yıktığı ülkelerde birçok insanın ihtiyaç içinde olduğunu, KOVİD-19 yardımından insanların çeşitli nedenlerle yoksun kaldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk hükümetinin bölgesel barış sağlamaya hazır olduğunu söyledi. 

“Biz öncelikle kendi milli güvenliğimizi, kendi vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlama almaya, ardından bölgemizin ve gönül coğrafyamızın istikrar, huzur ve iç barışına katkı sağlamaya çalışıyoruz,” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vurgu yaptığı diğer bir konu ise Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreterek ekosistemi koruma çabalarıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elektriğimizin yüzde 63’ünü yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde ediyoruz. Türkiye, kurulu yenilenebilir enerji kapasitesi açısından dünyada 13. ve Avrupa'da 7. sırada yer almaktadır,” dedi. ​
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Liderleri ile Yaptığı Konuşma Fotoğrafı