26.03.2010

Milyar dolarlık Suudi yatırımları yolda

 

Akşam - Suudi Arabistan’ın Türkiye’nin yatırım olanaklarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Suudi Arabistan Yatırım Ajansı (SAGIA) Başkanı Amr El-Dabbah, beraberinde ülkesinin dünya çapında iş yapan en büyük uluslararası yatırımcıları ile birlikte Türkiye'ye geldi. Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan El-Dabbah, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. El-Dabbah daha sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştü. Suudi Arabistan Yatırım Ajansı, Arabistan'da doğrudan Kral Abdullah'a bağlı olarak çalışan önemli bir kurum olarak görülüyor.

 

Temaslar sırasında Suudi yatırımcılar bazı Türk yatırımcılarla bire bir görüşmelerde bulundu. Suudiler, Türkiye'de yatırım yapmaya çok istekli oldukları tarım, gıda işleme, gayrimenkul, altyapı gibi alanlarla ilgili ayrıntılı bilgi aldılar. Suudilerin, Türkiye'de lüks otel zincirleri kurmak istedikleri de belirtilirken, altyapı yatırımları kapsamında da özellikle İstanbul'da inşa edilecek üçüncü köprü ve diğer liman yatırımlarına katılmak istediklerini vurguladıkları kaydedildi. Enerji yatırımlarıyla da ilgilenen Suudiler, elektrik dağıtım ve üretim özelleştirmelerine de göz kırptı.

 

El-Dabbah'ın temaslarına yönelik olarak bilgi veren T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Alpaslan Korkmaz, Suudi meslektaşının çok olumlu temaslarda bulunduğunu belirterek, “Suudilerle daha yakın temas içine girme kararı aldık. Sıkı ilişki içinde olacağız” dedi. Suudi yatırımcıların büyük çaplı yatırımlara olan ilgisine değinen Korkmaz, kendisinin de Türkiye’nin yatırım olanaklarını Suudi yatırımcılara tanıtmak üzere birkaç ay içerisinde Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceğini belirtti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
suudi yatırımları; arap yatırımları; recep tayyip erdogan; alpaslan korkmaz; ispat; amr el-dabbah; 3. köprü; altyapı; enerji