9.04.2010

Schneider'den çevre dostu fabrika

 

Sabah - Schneider Electric'in Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni fabrikasının açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerji politikalarımızın başına üç tane 20'yi oturttuk. 2020 yılında ürettiğimiz enerji kaynaklarının en az % 20'si yenilenebilir enerjiden oluşacak. Enerji üretiminden kaynaklı karbon ve sülfür salınımı % 20 daha az olacak ve % 20 tasarruflu olacak" dedi. Açılışta konuşan Schneider Electric CEO'su Jean Pascal Tricoire ise 2010 yılının kendileri için Türkiye'de yoğun yatırımlar yılı olacağını belirterek, şu anda 1200 olan çalışan sayısını yıl sonuna kadar 2000’e çıkaracaklarını söyledi.

 

Konuyla ilgili olarak Tricoire, şöyle devam etti: "Türkiye'nin geleceğine olan inancımız ile yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Manisa fabrikası birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra, Kuzey Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar çok geniş coğrafyaya yapacağımız ihracatın kaynağı olacak. Gelecek üç yılda Türkiye'de 50 milyon avroluk yatırım planını uygulamaya devam edeceğiz. Yeni fabrikanın tüm yatırım aşamaları tamamlandığında mevcut iş hacminin üç misline ulaşmayı hedefliyoruz."

 

İlk aşamada 15 milyon avroya mal olan 73.000 metrekare alana kurulu çevre dostu fabrika, benzerlerine oranla % 30 daha az enerji tüketecek.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
schneider; türkiye; manisa; taner yıldız; enerji politikaları; yenilenebilir enerji