21.10.2016

Türkiye şehir hastanesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor

Daily Sabah – Gama Holding, Türkler Holding ve General Electric tarafından İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri için sağlanan 1, 1 milyar ABD doları değerindeki finansman için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde imza töreni düzenlendi.

 

Anlaşma uyarınca, Yurtdışı Özel Yatırım Kuruluşu (OPIC), Kanada İhracat Geliştirme Kuruluşu ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri için 18 yıl vadeli kredi sağlıyor.

 

İmza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık hizmetlerindeki gelişimin Türkiye’de sağlık turizmini canlandıracağını ve bu yatırımlarla ülkenin sağlık turizminde dünyadaki ilk beş ülke arasına gireceğini ifade etti. Şehir hastaneleri projesinin 14 yıllık rüyası olduğunu söyleyen Erdoğan, 2019 yılına kadar 30 milyar TL yatırımla, 41 bin yatak kapsaiteli 29 şehir hastanesi inşa edileceğinin bilgisini verdi.

 

Yatırım ortamının iyileştirilmesi adına Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın görevine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’deki tüm kurumların da yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayıca, Türkiye’nin potansiyeline inanan ve Türk milletine güvenen herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti. Şehir hastanelerinin kamu özel ortaklığı projelerinin en güzel örneğini teşkil ettiğini ifade eden Erdoğan, güven ve istikrarın olduğu yerde kamu özel ortaklığı projelerinin yer almaya devam edeceğini belirtti.

 

General Electric Türkiye Başkanı ve CEO’su Canan Özsoy, Türkiye’nin iki önemli kentinde böylesi büyük projelerin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, tüm ortakların Türkiye’ye olan taahhütlerine sonuna kadar bağlı olduğunu söyledi. OPIC Bölge Direktörü Danielle Montgomery ise, bu anlaşmanın ABD’nin Türkiye’ye ve Türk milleti ile olan dostluğunun bir göstergesi olduğunu belirterek, 250 milyon ABD doları tutarındaki yatırımlarının sadece bir hastane yatırımı olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine olan güvenlerinin de bir göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye’de bugüne kadar 21 şehir hastanesi projesi için çalışmalara başlandı.

Daily Sabah – Gama Holding, Türkler Holding, General Electric, Recep Tayyip Erdoğan Anlaşma Görseli