5.12.2020

Türkiye Yeni Kamu-Özel İş Birliği Mekanizmasıyla Daha Güvenli bir Merkez Olacak

​​Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Sargın, katıldığı bir sanal toplantıda KOVİD-19 dönemi sonrası Türkiye'deki gelişmelerle ilgili görüşlerini yatırımcı gözüyle paylaştı. 

Sargın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırımcılara verdiği son mesajların altını çizerek konuşmasına başladı. Sargın, “Cumhurbaşkanımızın yeni ekonomik döneme ait görüşleri hem uluslararası hem de yerli yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır,” dedi. Sargın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altını çizdiği makroekonomik finansal istikrar, öngörülebilirlik, risklerin en aza indirilmesi, hukukun üstünlüğüne vurgu yatırımcıların önündeki zorlukları en aza indirecektir,” şeklinde konuştu. 

Sargın ayrıca YASED’in kamu-özel iş birliğinde (KÖİ) öngörülebilirliği sağlayacak bir mekanizmanın Türk hükümeti tarafından oluşturulmasını beklediğini belirtti. Öngörülebilirliği sağlayacak ve yatırımcılara daha rekabetçi bir üstünlük verecek yatırımlarla ilgili bir çerçeve yasa olduğunu söyleyen Sargın, bu yasanın uygulanmasıyla, yatırımcıların ülkeye geldikleri anda kendilerini daha güvenli ve istikrarlı hissedeceklerini açıkladı. ​
Yased Başkanı Ayşem Sargın Görseli