15.12.2020

Türkiye Pandemi Sonrası Güçlü Bir Küresel Aktör Olma Yolunda İlerliyor

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında görüşlerini belirtti: “Türkiye’yi gelişen potansiyeli ve rekabet üstünlüğü ile KOVİD-19 sonrası dönemde daha ileriye götürmeye azimliyiz.”

Pandeminin Türkiye ekonomisi üzerindeki kötü sonuçlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hak ettiği seviyeye henüz gelmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız, pandemiyle tetiklenen küresel, siyasal ve ekonomik yeniden yapılandırma sürecinde ülkemizi olması gereken seviyeye taşımaktır. Türkiye sayısız avantajı ile diğer birçok ülke arasında parlamaktadır. Ekonomimize sadece mevcut tabloya bakarak değil ayrıca önümüzdeki bu büyük potansiyeli değerlendirerek yaklaşıyoruz,” dedi. 

Hükümetin tüm olası senaryoları önceden görerek bütün tedbirleri aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin avantajlı bir yatırım merkezi olarak kendisini ayrıştırdığını da belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pandemi sonrası dönemde lider olma hedefiyle Türkiye'nin tüm politikalarını yeniden düzenliyoruz. Üretim çeşitliliği, lojistik imkânları, güçlü tedarik zinciri, teşvikleri ve dinamik iş gücü ile Türkiye yatırım yapanları memnun edecek bir yer olmuştur. Daha fazla doğrudan yabancı yatırımı Türkiye'ye çekmek ve bunun zeminini hazırlamak için çalışıyoruz,” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım ortamını iyileştirecek, öngörülebilirliği artıracak, yatırımcıların ülkeye yatırım için tereddütlerini giderecek idari ve hukuki reformlar dâhil olmak üzere Türkiye'nin her türlü yapıcı katkıya açık olduğunun garantisini vererek konuşmasını tamamladı. ​
Recep Tayyip Erdoğan Görseli