7.09.2020

Türkiye Varlık Fonu Kamu Sigorta Şirketlerini Tek Çatı Altında Topladı

​​Türkiye Varlık Fonu (TVF) altı kamu sigorta şirketini Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik çatısı altında topladı.

Türkiye Sigorta Tanıtım Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada dengeleri altüst eden bu salgın, bizim gibi üretim kapasitesi yüksek ülkelerin önünde yepyeni fırsat pencereleri de açmıştır. Coğrafi konumu, güçlü altyapısı, şoklara karşı kazandığı direnç sayesinde Türkiye bu fırsatları değerlendirme noktasında en avantajlı ülkelerden birisidir. Türkiye salgın sürecinden, diğer alanlarla birlikte ekonomide de güçlenerek çıkacaktır,” dedi. 

Bu kapsamda, Güneş Sigorta, Halk Sigorta, Ziraat Sigorta şirketleri tasarrufların arttırılması ve Türkiye’de banka dışı finansal sektörün desteklenmesi amacıyla borsada işlem gören Güneş Sigortanın çatısı altında birleştirildi. Yeni yapılanma kapsamında Güneş Sigorta’nın unvanı Türkiye Sigorta A.Ş. olarak değiştirildi. Aynı şekilde, Vakıf Emeklilik ve Hayat, Halk Hayat ve Emeklilik ve Ziraat Hayat ve Emeklilik şirketleri de Türkiye Hayat ve Emeklilik çatısı altında birleşmiş oldu.

Yeni Ekonomi Programı’nda geçtiğimiz yıllarda sigorta sektöründe yeniden yapılanma ihtiyacı olduğu vurgulanmıştı. TVF, birleşme sürecinin tamamlanmasıyla, Türk sigorta sektörüne daha fazla destek vermeyi planlıyor. ​
Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Sigorta Tanıtım Toplantısında Çekilmiş Fotoğrafı