25.12.2020

Yerli Üretim Dijital SIM Kart Uygulaması 2021 Yılında Kullanıma Açılacak

​​Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 24 Aralık'ta katıldığı bir törenle Türk mühendislerin sadece yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiği dijital SIM kartın 2021 yılında kullanıma hazır olacağını açıkladı. 

Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye dünyanın en güçlü ekonomilerden biri olma yolunda ilerliyor. Gelişmekte olan altyapısının avantajları ulaştırma ve iletişim sanayi göz önüne alındığında apaçık ortada,” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, günümüzde insan hayatının KOVİD-19 nedeniyle büyük ölçüde değişikliğe uğradığını, sürdürülebilirlik için internet ve iletişim sistemlerinin kullanımının gerekli olduğunu ekledi. Karaismailoğlu ayrıca, “Yüzde 100 yerli ve milli eSIM uygulamasını kamuoyuna tanıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yeni eSIM kullanıma girdiğinde eSIM özelliği olan cihazlarda yer alacak güvenli çip marifetiyle, uzaktan yüklenebilecek ve yönetilebilecek Bu teknoloji SIM kartların sağladığı güvenlik ve koruma seviyesini artıracak,” dedi. 

“eSIM” isimli dijital SIM kart, akıllı telefonlardan giyilebilir teknolojilere, makineler arası (M2M) iletişimden birçok endüstriyel ürüne kadar geniş bir yelpazede kullanılabilecek. ​
" src=