3.02.2010

Türk seramikçileri zirveyi hedefliyor

 

Vatan - İtalya ve İspanya gibi seramik sektöründe lider ülkelerin ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları küçülme, sektörün yükselen ülkelerinden Türkiye’yi öne çıkarıyor. Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Bahadır Kayan, Türkiye'nin krizden olumsuz etkilenen İspanya'yı geride bırakmak için tarihi fırsat yakaladığını belirterek, "Tedarik zincirimizi iyileştirip sunum tekniklerine yatırım yaparsak pazardan çekilen İspanyolların yarattığı pastadan önemli pay alabiliriz" dedi.

 

Türk seramik firmaları tarafından Türk Seramikleri Federasyonu çatısı altında Orta Anadolu İhracatçılar Birliği'nin desteği ile kurulan Seramik Tanıtım Grubu'nun Başkanı Bahadır Kayan, küresel krizi sektör olarak iyi yönettiklerini belirterek dünya sıralamasında liderliği hedeflediklerini söyledi.

 

Sektörün ihracatının üçte ikisini gerçekleştirdiği Avrupa pazarındaki talep daralmasının, sektörü farklı pazar arayışlarına yönelttiğini belirten Kayan, “Orta Doğu ve Afrika'ya satışları artırma yoluna gittik. Tüm firmalarımız ihracat stratejilerini değiştirmek ve gözden geçirmek zorunda kaldı. Bu süreç 2010'da da devam edecek. Batı pazarlarına ek olarak ortaya çıkan Kuzey Afrika, Körfez ve özellikle Irak pazarları var. Sektör olarak şu an Hindistan ve Çin seramik pazarlarını hem kaplama malzemeleri hem de sağlık gereçleri için araştırıyoruz" diye konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png