9.02.2010

Türk tekstil sektörü ABD’yle nitelikli sanayi bölgesi istiyor

 

Referans - Türk Giyim Sanayi Derneği’nin (TGSD) Başkanlığı görevini Ahmet Nakkaş’tan devralan Cem Negrin, ABD’ye yapılan tekstil ihracatını artırmayı gündeminin en üst sırasına aldı. Negrin, geçtiğimiz yıllarda düşüş gösteren ABD’ye tekstil ihracatını artırmak için çaba gösterecek. Bu amaçla nitelikli sanayi bölgeleri adı verilen ve gümrüksüz-kotasız ticarete olanak sağlayan özel bölgelerden faydalanılması gündemde.

 

Negrin’e göre, TGSD iki yıl içinde Türkiye ve ABD arasında gümrüksüz ve kotasız ihracatı öngören bir nitelikli sanayi bölgesi anlaşmasını imzalamak için lobi çalışmalarına başladı. Ticarette nitelikli sanayi bölgelerinin kullanılmasını öngören anlaşmalar daha önce İsrail, Mısır ve Ürdün’le imzalanmıştı.

 

TGSD’nin izleyeceği yeni stratejiler hakkında basına bilgi veren Negrin, ABD’ye yapılan tekstil ihracatının istenen seviyede olmadığına değinerek, Dış Ticaret Müşteşarlığı’nın desteği ile Türkiye ve ABD arasında bir nitelikli sanayi bölgesi anlaşmasının iki yıl içerisinde imzalanmasının mümkün olduğunu belirtti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png