25.01.2023

Togg CES 2023’te Tanıtıldı

​​Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, 5-8 Ocak tarihlerinde Las Vegas'ta gerçekleşti.

Togg, sürdürülebilir ve bağlantılı bir mobilite geleceğini keşfetme deneyimini sunan "Dijital Mobilite Bahçesi" nde, yeni küresel ortaklıkları ve yatırım fırsatlarını keşfetmek ve geçen yıl uluslararası tanıtımını yaptığı mobilite çözümlerini sergilemek için bu yıl CES'e katıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) himayesinde, Togg liderliğinde 52 Türk teknoloji girişimi, İstanbul standında yaklaşık 260 metrekarelik bir alanda yenilikçi ve teknoloji odaklı ürünlerini tanıttı.

Türk girişimlerinin en son yenilikleri arasında dijital sağlık ve sürdürülebilirlik çözümleri, elektronik kapı sensörleri, parlak bir sürücü izleme konsepti, rota optimizasyonu ve izleme sistemi, yapay zekâ destekli örüntü tasarım aracı, elektrikli otonom hava taksisi girişimi, taşınabilir tanı cihazları, telefon yazılımı, akıllı tarım teknolojileri ve daha birçok teknoloji yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'un "Dijital Mobilite Bahçesi"ne ve Türk girişimlerin standlarına yaptığı ziyaret sırasında, Türkiye girişim ekosisteminin 1,6 milyar ABD dolarını aşan toplam yatırımla tarihi bir rekor kırdığını ve bunun erken aşama yatırımlar açısından Türkiye'yi ilk 10 ülke arasına taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye, son iki yılda değeri bir milyar ABD dolarını geçen üç şirket ve değeri on milyar ABD dolarını geçen iki şirket çıkardı.

"Türk girişim ekosisteminin başarı öykülerine ışık tutan bu fuara olan ilgimizi sürdüreceğiz." diyen Bakan Varank, Türkiye'nin CES gibi etkinliklerde ürünlerini dünya sahnesine taşıyan yetenekli genç girişimcilerinin kurdukları şirketlerin önemini vurguladı.

Bakan Varank, “Başarılı Türk girişimlerinin ürünlerini tanıtmak, ağlarını genişletmek, potansiyel yatırımcıları çekmek ve dünyaya açılmak için buraya gelmelerine yönelik desteğimizi sürdüreceğiz." diyerek taahhütte bulundu.
" src=
Türkiye; Mustafa Varank; TÜBİTAK; İSTKA; CES 2023