11.07.2012

ABD’li kozmetikçi 150 milyon dolar yatıracak, 1500 kişiye iş verecek

Hürriyet - ABD merkezli kozmetik devi Farouk Shami Group, Türkiye’de kozmetik ürünleri yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Houston’daki fabrikalarında elektrikli bakım aletleri, kozmetik, saç bakım ve spa ürünleri üretip dünyaya satan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Farouk Shami, Türkiye’de yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın davetlisi olarak İstanbul’daydı.

 

Bakan Hayati Yazıcı ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı ile yaptığı görüşmede yapacağı yatırım için destek sözü alan Farouk Shami, ilk etapta 150 milyon ABD doları yatırımla 1000-1500 kişiyi istihdam etmek istediklerini söyledi.

 

Shami, “Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz. İstanbul başta olmak üzere, Türkiye’nin her köşesi olabilir. Bunun için bir an önce arazi tahsis edilip yatırıma başlamayı amaçlıyoruz. Yatırım için Türk ortaklara da açığız. Bu isteğimizi Bakan Yazıcı’ya aktardık. Çok sıcak baktılar. T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı ile de görüşüp destek sözü aldık” dedi.

 

Dünyanın her köşesi ile iş yapan, ürünlerini 110 ülkeye satan Shami, Türkiye yatırım planları ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye üzerinden çevre ülkelere açılmak istiyoruz. Avrupa, Kafkaslar ve Orta Doğu’nun merkezini İstanbul yapmak istiyoruz. Buraya yatırım yapacağız, neye mal olursa olsun.”

 

Cirosu geçtiğimiz yıl 1 milyar ABD dolarının üzerinde gerçekleşen Farouk Shami Group’un ABD’de 4 bin çalışanı bulunuyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png