12.10.2017

DYY Üzerine WAIPA Bilgi Forumu

Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) ile MEVKA/Konya'da Yatırım işbirliğiyle "Yatırımları Etkili Bir Şekilde Çekme ve Kolaylaştırma" temalı bir DYY Bilgi Forumu düzenlendi.

 

Forumun resmi açılış töreninde dokuz ülkeden gelen yaklaşık yüz katılımcıya bir konuşma yapan TYDTA ve WAIPA Başkanı Arda Ermut, WAIPA'nın misyonundan ve Türk ekonomisinin genel görünümünden bahsetti.

 

İki gün süren etkinlik sırasında katılımcılar Yatırımcılara Gerçek Değer Sağlama, Yatırım Tanıtımı Temel İlkeleri, Yatırım Tanıtımında DYY Trendleri ve İnovasyon gibi konularda yapılan sunumları dinleme fırsatını elde etti. Katılımcılara ayrıca tanıtım gezisi düzenlemeye ve yatırımcılarla stratejik toplantılar yürütmeye yönelik bir atölye çalışması sunuldu. Etkinlikte DYY Danışmanı Andreas Dressler, WAVTEQ CEO'su Dr. Henry Loewendahl ve fDi Intelligence Global Ticari Direktörü Chris Knight gibi DYY uzmanları sunumlarda bulundu. EY çeşitli bilgiler sağlarken Invest in Sharjah Direktörü Mohamed Juma Al Musharrkh da en iyi uygulamalar hakkında konuştu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de sıfırdan bir kağıt fabrikası kurma yatırımı gerçekleştiren Avusturyalı şirket Hamburger Containerboard Türkiye iş dünyasının bakış açısını anlattı.

Dyy Bilgi Forumu - Ndreas Dressler, Wavteq Ceo'Su Dr. Henry Loewendahl ve Fdi Intelligence Global Ticari Direktörü Chris Knight