29.03.2021

Xiaomi Türkiye'deki Yeni Tesisinde Seri Üretime Başlıyor

​​Küresel akıllı telefon devi Xiaomi ortağı Salcomp ile Şubat 2021'de test üretimine başladığı İstanbul-Avcılar'daki tesisin açılışını gerçekleştirdi. 2.000 kişiye istihdam sağlayan ortaklık, 30 milyon ABD doları değerindeki tesiste yılda 5 milyon akıllı telefon üretecek.

Açılış törenine video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye farklı iş gücü ve stratejik konumu ile uluslararası yatırımcılara çok ciddi fırsatlar sunuyor. Avrupa, Rusya ve Ortadoğu pazarlarının birleşme noktası olarak Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor," dedi.

Törene ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yurt Dışı Faaliyetler Daire Başkanı Furkan Karayaka katıldı.

Furkan Karayaka yaptığı konuşmada, “Yatırım Ofisi olarak ülkemize yapılan katma değerli her yatırımı memnuniyetle karşılıyoruz. Küresel değer zincirinde sanayimizin yerini sağlamlaştırmak için bunun gibi yüksek teknoloji yatırımları artırmak bizim için çok önemlidir" dedi.

Çin, Hindistan ve Endonezya'dan sonra Türkiye, Xiaomi'nin dünya çapında üretim yaptığı dördüncü destinasyon oldu.​

" src=
Xiaomi; Salcomp; yatırım