8.05.2020

Yarımca Limanı Bugüne Kadar Türkiye'ye Gelen En Büyük Konteyner Gemisini Ağırladı

​​Covid-19 salgının dünya çapında ekonomik alanda neden olduğu zorluklara rağmen Türkiye, ticari faaliyetlerine devam etmenin yollarını buluyor. 19.224 konteyner kapasitesiyle dünyada türünün en büyük gemilerinden biri olan "MSC Tina" adlı dev konteyner gemisi, Kocaeli'de bulunan DP World Yarımca Limanı'na yanaştı.

DP World, Türkiye'nin Uzak Doğu ile ticari ilişkilerinde önemli bir yere sahip olan Maersk ve MSC ortaklığı tarafından işletilen geminin terminale geldiğini duyurdu. Şirketin yazılı açıklamasında söz konusu 2M konsorsiyumunun Covid-19 salgınıyla ilgili endişelere rağmen Türkiye'ye mal taşıyan gemilerinin kapasitesini artırma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: "20 feet'lik konteyner (TEU) kapasitesi 19.224 olan ve Türkiye'ye bugüne kadar gelen en büyük kapasiteye sahip MSC Tina gemisinin, Türkiye'deki ilk uğrağı DP World Yarımca terminali oldu. DP World Yarımca terminalinin 922 metrelik rıhtımı, modern tasarımı ve teknolojik kapasitesiyle her biri 400 metre uzunluğunda iki konteyner gemisinin aynı anda yanaşmasına olanak tanıyor."

Gemi ve Liman Görseli