1.04.2011

İngiliz bakan: Türkiye yatırım yapılabilecek en iyi ülkeler arasında

Zaman - Türkiye mali kriz döneminde izlediği olumlu politikaların meyvelerini toplamaya devam ediyor. OECD içinde yüksek büyümeyle birlikte borcunu düşüren tek ülke olan Türkiye'ye, geçmiştekinin aksine, yatırım yapmayanlar sorgulanıyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından organize edilen ''Grow with Türkiye'' konferansı İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı. Programa iki ülkenin önde gelen şirketlerinin üst düzey temsilcileri de katılarak iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. 2001 yılında bankacıyken Türkiye'ye yatırım yapma konusunu gündemlerine aldıklarını belirten İngiltere Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Stephen Green, "Önceden Türkiye'ye yatırım yapanlar neden yapmak istediklerini açıklamak zorundaydılar. Ancak şimdi bu ülkeye neden yatırım yapmadıklarının hesabını yönetim kurullarına vermek zorundalar" dedi.

Yatırım yapılabilecek en iyi pazarlardan birinin Türkiye olduğunun altını çizen bakan, "Türkiye, hem geçmişte hem de bugün Asya ve Avrupa arasında bir köprü işlevi görüyor. Bu açıdan İngiliz şirketler hem Türkiye'ye gönül rahatlığı ile yatırım yapabilirler hem de Türk şirketler ile birlikte üçüncü ülkelerde yatırım yapabilirler” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ingiltere; türk-ingiliz; türk ekonomisi; ingiliz yatırımı; deik; grow with turkey