2.04.2013

Hintli telekom devi Tech Mahindra Türkiye’yi merkez yapacak

Dünya - Dünyanın önde gelen bilişim teknolojileri (BT) ve telekomünikasyon servis sağlayıcı şirketi Tech Mahindra Türkiye’deki ilk ofisini İstanbul’da açtı. Hindistan kökenli Tech Mahindra, İstanbul’u Türkiye ve Orta Asya için bir merkez olarak konumlandıracak.


Türkiye’nin genç kentli nüfusunun yarattığı potansiyeli göz önünde bulundurarak Türkiye’ye adım atan Tech Mahindra bu near-shore merkezden müşterilerine özel servisler sunmayı amaçlıyor.

Tech Mahindra Orta Doğu ve Türkiye Bölge Müdürü Girish Bhat İstanbul ofisinin açılışı nedeniyle yaptığı açıklamada ülkenin Avrupa ve Ortadoğu arasında bir köprü olan coğrafi konumuna değinerek, “Türkiye büyüme yolunda ve biz de Tech Mahindra olarak bu yolculuğun bir parçası olmak için oldukça hevesliyiz. Şirket olarak bu büyümeyi uzun yıllar destekleyecek yerel kaynakları işe almayı ve eğitmeyi amaçlıyoruz..”, dedi.

Şirketi Türkiye’ye getirme konusunda uzun süredir çaba gösteren Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı da telekomünikasyon devinin İstanbul'da ofis açması ve Türkiye’yi coğrafyasının merkezi olarak konumlandırmasını değerlendirerek, "Yeni açtıkları ofisleriyle, Türkiye operasyonlarını başlatan Hindistan'ın önemli BT şirketlerinden Tech Mahindra'ya ‘Hoşgeldin’ diyoruz. Tech Mahindra Türkiye'nin Türkiye'yle birlikte büyüyeceğine ve şirketin Türkiye'deki nitelikli iş gücü sayesinde rekabette öne geçeceğine inanıyoruz..", dedi.

Aycı, "Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu sayesinde 2005 ve 2012 yılları arasında GSM abonelerinin sayısı yüzde 52 artarken genişbant ve 3G abonelerinin sayısı sırasıyla yüzde 1087 ve yüzde 512 arttı..”, diyerek hükümetin 2023 yılı itibariyle bilişim ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüklüğünü 160 milyar dolar seviyelerine çıkartmayı hedeflediğini sözlerine ekledi. Sektör, 2011 yılı rakamlarına göre 30 milyar dolarlık bir pazar hacmine sahip bulunuyor.

Tech Mahindra Görseli
Türkiye; bt sektörü; ict sektörü; tech mahindra türkiye; tech mahindra istanbul; başbakanlık yatırım ajansı; tydta; ilker aycı; girish bhat