3.04.2013

PhillipCapital önce Türkiye’de sonra çevrede büyüyecek

Milliyet - Singapurlu varlık yönetim şirketi PhillipCapital, geçen yıl faaliyete başladığı Türkiye’de şubeleşerek büyümek, ardından da Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’da faaliyet göstermek istiyor.


Geçen yıl Hak Menkul’ün tamamını satın alarak Türkiye’de faaliyete başlayan Singapurlu PhillipCapital, şubeleşerek büyümeyi hedefliyor. Firma ilk olarak İstanbul Anadolu Yakası ve Beylikdüzü’nde, daha sonra ise Ankara ve İzmir’de şube açmayı planlıyor.


Dünya üzerinde yönettiği varlık değeri 20 milyar doları bulan PhillipCapital, Türkiye’yi stratejik bir yatırım olarak görüyor ve buradan çevre ülkelere yayılmayı planlıyor.


PhillipCapital Türkiye Genel Müdürü Kerem Korur, grubun tüm ürünlerini Türkiye’ye getirmek istediklerini belirterek, 2014’te kurumsal finansman, şirket evlilikleri ve halka arzlara aracılık konularında da faaliyet göstermek istediklerini söyledi.


PhillipCapital Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Yeoh da, “Asya finansal piyasaları ile Türk finansal piyasaları arasında bir köprü oluşturmak istiyoruz” diyerek Türkiye'nin stratejik coğrafi konumu, genç ve eğitimli nüfusu ve dinamik ekonomisiyle önümüzdeki 10 yılın parlayan yıldızı olacağını belirtti.

PhillipCapital Logo Görseli