6.01.2015

Toyota’dan 1.1 milyar liralık yatırım atağı

Vatan - 2014 yılını rekor yatırımla kapatan Türk otomotiv sektörü, 2015’e de hızlı girdi. Otomotiv sektöründe yılın ilk yatırım haberi Toyota’dan geldi. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Adapazarı tesisinin kapasitesini artırmak ve Corolla ile Verso’dan sonra üçüncü yerli modelin üretimine geçmek için 1 milyar 110 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldığını açıkladı.

 

Bugüne kadar 1.9 milyar dolarlık yatırım yapan Toyota Türkiye, yeni hamlesiyle tesisin yıllık üretim kapasitesini 170 bin adetten 250 bin adede yükseltecek.

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Orhan Özer, öncelikli hedeflerinin çok daha yüksek kapasite ile üretim yapmak, yeni ve farklı modelleri de Türkiye’de üreterek, yakın bir zamanda yeniden Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmak olduğunu belirtti.

 

Özer, şunları kaydetti: “Üretim kalitemiz, verimli ve rekabetçi oluşumuz, Toyota’nın Türkiye’de yeni yatırım yapma kararı almasını sağladı. Bu yatırımla yeni iş fırsatları da yaratacağız. Yeni pazarlara açılıp, şirketimizin ve ülkemizin rekabetçiliğini arttıracağız.” Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer aldığını belirten Özer, “2014 yılı sonunda 131 bin otomobil ürettik, bunun yüzde 85’ini dünyanın 50’den fazla ülkesine ihraç ederek, yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaştık” değerlendirmesinde bulundu.

Toyota Marka Araba Görseli