6.02.2012

Bakan Çağlayan: Otomotiv ve kimya teşvikte öncelikli sektörler arasında

Dünya - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Kore-Türkiye CEO Toplantısı'nda, Türkiye ile Kore arasındaki siyasi, kültürel ve tarihi ilişkilerin ekonomik ilişkilere yansımadığını kaydederek, iki ülke arasındaki dış ticaretin dengeli ve karşılıklı olarak artırılmasını istediklerini ifade etti.

Yeni teşvik sistemine değinen Çağlayan, "Bilhassa Koreli dostlarımızın sektörleriyle ilgili önemli avantajları içerecek bir teşvik sistemi hazırlıyoruz. Otomotiv, kimya ve rafineri hizmetleri başta olmak üzere, elektronik, havacılık, uzay alanları teşvikte önemli yer alacak. Güney Koreli firmalar dünyada en iyi rekabeti yapabilecek olan üretim için Türkiye'yi tercih edecektir" diye konuştu.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak da Kore ve Türkiye'yi "kardeş ülke" olarak tanımladı. Türkiye'nin dünyada yaşanan krize rağmen hızla gelişen bir ülke haline geldiğine değinen Lee, gelişme hızı devam ettiği takdirde Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağını söyledi. Lee, Türkiye ve Kore arasındaki ekonomik ilişkilerin dengeli hale getirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ekonomik ilişkilerin gelişmesine ivme kazandıracaktır. Yakın bir zamanda bunu sonuçlandırmaya çalışacağız" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; yeni teşvik sistemi; türkiye yatırım teşvikleri; türkiyede yatırım; sector teşvikleri; zafer caglayan