3.02.2012

Oyak Renault 254 milyon ABD doları yatırım yapacak

Dünya - Oyak Renault 2012 yılında 254 milyon ABD doları değerinde yatırım planlıyor. Söz konusu yatırımın 101,5 milyon ABD doları tutarındaki kısmı mekanik ve motor üretilmesine ilişkin yatırım olacak.

Oyak Renault Genel Müdürü Tunalıoğlu, düzenlenen basın toplantısında, 2012 yılında Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nın Clio 4 modelini ve yeni Megane HB'i seri olarak üretmeye başlayacağını açıkladı. Tunalıoğlu, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nın, bugün üçlü vardiyada 360 bin otomobil, 450 bin motor üretim kapasitesi ile Renault'nun Batı Avrupa dışında en yüksek kapasiteye sahip üretim tesisi konumunda bulunduğunu ifade etti.

Oyak Renault olarak 2011 yılı 176 milyon ABD doları hacminde bir yatırımla kapattıklarını ifade eden Tunalıoğlu, "2012 yılında da 254 milyon ABD dolar değerinde bir yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımın 101,5 milyon ABD doları tutarındaki kısmı mekanik yatırımı ve motor üretilmesine ilişkin bir yatırım olacak. Renault aynı hız, kararlılık ve güvenle yatırımlarına devam edecek" dedi.

Türkiye'de hafif ticari araç üretimine ilişkin sinyal de veren Tunalıoğlu, tüm segmentlerde mevcut % 16,4 olan pazar paylarını % 20'ye ulaştırabilmek için şu an olmadıkları alanlarda atılımlara ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bu çerçevede değerlendirildiğinde ticari (araç üretimi) büyük bir destek olacaktır” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk otomotiv sektörü; oyak renault; renault türkiye üretim; clio 4 üretim; renault bursa