6.07.2011

Multi Development Anadolu’ya 1 milyar avro daha yatıracak

Hurriyet –Türkiye’de Forum alışveriş merkezleriyle tanınan Multi Development Türkiye, 2004 yılından bu yana Türkiye’de açtığı 9 alışveriş merkezine, önümüzdeki aylarda Kayseri’de açacakları Kayseri Forum’un ardından 3 yıl içinde 6 yeni alışveriş merkezini daha ekleyecek.


Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Çanakkale, Elazığ ve Çorum’da 3 yıl içinde açılacak alışveriş merkezleriyle toplam sayıyı 16’ya çıkaracaklarını söyleyen Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, “Forum Kayseri bittikten sonra toplam yatırımımız 3.2 milyar avroya çıkacak. Yeni açılacak 6 alışveriş merkezi için de 1 milyar avro yatırım yapacağız dedi” dedi.


Multi Development’in şu anda 52 alışveriş merkezi bulunduğunu, bunların 9 tanesinin Türkiye’de olduğunu söyleyen Belgü, şu bilgileri verdi: “9 alışveriş merkezinde 721 bin metrekare kiralanabilir alanımız bulunuyor. 2011 yılının ilk altı ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 ciro artışı yaşadık. Ciromuz 1.2 milyar liraya ulaştı. Ziyaretçi sayımız ise 65 milyon oldu. Kayseri Forum açıldığında toplam 25 bin çalışana ve 1950 mağazaya ulaşacağız. Planladığımız diğer 6 alışveriş merkezi de 16 bin ek istihdam sağlayacak.”

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; perakende sektörü; alışveriş merkezi; multi development; forum avm; forum kayseri; organize perakende