5.07.2011

AYB'den Türkiye'ye 445 milyon avroluk destek

Dünya – Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Türkiye'de iklim değişikliği ve girişimciliği desteklemek amacıyla 4 yeni AYB finansman sözleşmesi imzaladı.

İkisi doğrudan Hazine ile diğer ikisi de Hazine garantisi altında bulunan toplam 445 milyon avroluk finansman paketi sözleşmesine, AYB Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, TKB Genel Müdürü Metin Pehlivan ve TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök imza koydu.

Ankara Sheraton Otelinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, AYB'nin kilit sektörlerde yapılan yatırımlara sağladığı finansman desteğiyle Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Törende konuşan Matthias Kollatz-Ahnen de Türkiye'nin AB üyesi olmayan ülkeler arasında AYB'nin en fazla finansman sağladığı ülke konumunda bulunduğuna işaret ederek, bunun AYB'nin Türkiye'de verdiği önemin ve duyduğu güvenin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; avrupa yatırım bankası; ayb; ayb kredisi; hazine müsteşarlığı; ibrahim çanakçı; iklim değişikliği; girişimcilik; Matthias Kollatz-Ahnen