4.07.2011

İstanbul'a turizmden 10.2 milyar dolar akacak

Hürriyet – Mastercard Worldwide’ın 132 dünya kentini inceleyerek yaptığı indekse göre, bu yıl turizm gelirlerini en fazla artıran şehir İstanbul olacak. Geliri yüzde 30.1 artarak 10.2 milyar dolar olması beklenen İstanbul, 9.4 milyon turist ağırlayacak.

"MasterCard Hedef Şehirler İndeksi" dünyanın en ünlü şehirlerinin turizm potansiyellerini ele aldı. Dünyanın Önde gelen şehirlerini, birbirleriyle bağlantılı olma ve turizmde hedef şehir olma özelliklerine göre değerlendiren MasterCard'ın indeksinde 132 şehir incelendi.
İndekste 2011 yılında dünyada turizm gelirlerini en çok artıracak şehrin yüzde 30,1 büyümeyle İstanbul olacağı belirtildi. Turist sayısı açısından New York, Roma, Amsterdam, Milano gibi önemli şehirleri geride bırakan İstanbul'a, 2011 yılında gelen turist sayısının 9,4 milyonu bulması öngörülüyor.

İstanbul'un 2011 yılı turizm gelirinin ise 10,2 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Gelir artış hızıyla İstanbul'u izleyecek şehirler ise, Barselona, Dubai, Singapur ve Hong Kong olacak.

Araştırmada ele alınan diğer 131 şehir incelendiğinde stratejik coğrafi konumları ve hızlı gelişen bir bölgenin merkezi olma açılarından Dubai ve Singapur’un İstanbul’u andırdıklarını anlatan Doç. Yuwa Hedrick-Wong, yine de bu şehirlerin İstanbul’daki zengin, kültürel ve tarihi mirasa sahip olmadıklarının altını çizdi. Wong, 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olmasının olumlu etkilerinin gelecek birkaç sene içinde görülmeye başlanacağını kaydeden Wong, “İstanbul, önümüzdeki 10 yılda dünyanın en çekici turizm merkezi şehirleri arasında olmaya devam edecektir.” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; turizm sektörü; istanbul; istanbul turist sayısı; istanbul turizm geliri; mastercard