7.04.2014

HP, Türkiye’de yazıcı fabrikası kurabilir

Milliyet - Türkiye’de 2011 yılında kurduğu bilgisayar fabrikasının sonuçlarından memnun kalan HP, yazıcı ve kartuş fabrikası için de düğmeye basıyor.

HP Baskı ve Kişisel Sistemler Türkiye Müdürü Filiz Akdede, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yer alan Avrupa Serbest Bölgesi’nde fabrika açtıklarını anımsatarak, “Foxconn’un işlettiği fabrikada masaüstü bilgisayar üretimi yapılıyor. Şu anda 400 kişi istihdam ediliyor. Türkiye’deki masaüstü talebinin tamamını buradan temin ediyoruz. Fabrikadaki üretiminin yüzde 20’si iç pazara yönelik, kalan yüzde 80’ini ise ihraç ediyoruz” dedi.

Türkiye fabrikasından Afrika ve Ortadoğu’ya ihracat yaptıklarını da kaydeden Akdede, “Bu yatırım çok başarılı oldu. Başka fabrikalardan buraya da kaymalar yaşandı. Bu nedenle kapasitesini bu yıl artırmayı planlıyoruz. Türkiye’ye de fayda sağladı. Masaüstü bilgisayar fabrikası bu kadar başarılı olunca yazıcı ve kartuş fabrikası da düşünmeye başladık. Biz yeni fabrika için her anlamda lobi faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Akdede, HP’nin bir ülkede fabrika kurma kararı vermesinin uzun bir süreç aldığını da dile getirerek, şunları söyledi: “Bilgisayar fabrikasının kurulması kararı da 3-4 yıllık çalışma sonrasında geldi. Yeni fabrika için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 3-4 yıl içinde karar çıkmış olur. Türkiye’deki Fatih Projesi de HP merkezin çok ilgisini çekiyor. Gelip ziyaretler yaptılar ve potansiyeli değerlendirdiler. Bu bize avantaj sağladı.”

Bilgisayar pazarını da değerlendiren Akdede, “İyi gidiyoruz. Bilgisayarda 12 yıldır lideriz. Her alanda uzun soluklu düşünüyoruz. PC, kurumsal iş istasyonları ve sunucularda da pazar liderliğimiz var. HP Türkiye’nin toplam cirosunun yüzde 65’i kişisel sistemlerden geliyor. 2013’te bilgisayar, yazıcı, iş istasyonu ve sarf malzemesi olarak bakınca ciddi ciro elde ettik” dedi.
HP Logosu