7.10.2011

“İletişimde üç kıtayı bağladık, CeBIT 5 milyar ABD dolarını görecek”

Hürriyet - İstanbul’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen bilişim ve teknoloji fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, 5 milyar ABD doları hacminde ekonomi yaratacak.

9 Ekim tarihine kadar Türksat sponsorluğunda Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarı, 64.000’i profesyonel olmak üzere 131.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin artık bir geçiş ülkesi olduğunu belirterek, “Üç kıtayı birleştiren Türkiye, şimdi artık iletişimde de üç kıtayı birbirine bağlayan konuma sahip. Bilginin toplanıp dağıtılacağı önemli bir merkez haline geliyor” dedi.

Türkiye’nin bilişimde hızlı yol aldığını da vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “Geniş bant internet erişimi dünyada son on yılda 800 kat artarken, Türkiye’de 7770 kat arttı. 2002 yılında sıfırken bugün 11,3 milyon geniş bant hane erişimine, abone büyüklüğüne ulaştık. Ama bunları dikkate alarak geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Yolun başındayız.”

Bilişim otoyollarının çok şeritli hale gelmesi gerektiğine de dikkat çeken Yıldırım, “Bunun için altyapı yatırımları gerekiyor. Türkiye’nin 2002 yurt dışı çıkış hızı 7 gigabit saniyeydi. Şimdi 1000 gigabite çıktı” dedi. Bu yıl fuarda Azerbaycan’ın partner ülke olduğuna da değinen Bakan Yıldırım, “CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı Türkiye’nin bölgede sorumluluğunun günden güne arttığını gösteriyor. Bölgedeki ülkelere de bilişim alanında ciddi katkılarımız olacak” diye konuştu.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuar Direktörü Murat Özer de, fuara 16 ülkeden katılım ve 67 ülkeden ziyaret olacağını belirterek, fuarı bu yıl 131.000 kişinin ziyaret edeceğini söyledi. Fuarın geçen yıl 5 milyar ABD doları hacminde ekonomi yarattığını hatırlatan Özer, bu yıl da 5 milyar ABD doları ve üzerinde bir ekonomi yaratmasının beklendiğini kaydetti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; bilişim sektörü; ict sektörü; iletişim sektörü; cebit; cebit bilişim; cebit 2011; binali yıldırım; türkiye bilişim şirketleri