8.08.2011

Dünyada küçülüyor, Türkiye’de banka arıyor

Star - Avrupa’nın en büyük bankası unvanını taşıyan HSBC, kısa bir süre önce tüm dünyada 30.000 kişiyi işten çıkaracağını açıklarken, Türkiye’de büyüme planları yapıyor.

HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, Türkiye operasyonlarını büyütmeyi hedeflediklerini ve Türkiye’de kamu veya özel olmak üzere banka satın alabileceklerini açıkladı. HSBC Türkiye’nin 2011-2014 yılı stratejik planını aktardığı basın toplantısında konuşan Spurling, Türkiye’nin HSBC Grubu’nun net olarak yatırım yapmak için belirlediği ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Spurling, “HSBC olarak dünyadaki tüm operasyonlarda uyguladığımız kriterlerimiz var. Bu kriterleri aşan ülkelerde daha fazla yatırım yapıyoruz. Türkiye bu kriterlerin önemli bir bölümünü geçiyor. Kalanları da değerlendirip HSBC’nin buraya daha fazla yatırım yapmasını amaçlıyoruz. Bu kriterleri geçen, doğru fiyatta olan ve zamanlama olarak da doğru döneme gelen bir fırsat olursa Türkiye’de banka almayı düşünebiliriz. Bu bir kamu bankası mı olur, özel banka mı olur, müşteri sayısına göre mi alım olur, o zamanın koşullarında değerlendirilebilir” şeklinde konuştu. Spurling, 2012 yılında Türkiye’de 30 yeni şube açacaklarını sözlerine ekledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; bankacılık sektörü; finansal hizmetler sektörü; hsbc; hsbc türkiye; türk bankacılık sistemi; hsbc türkiye şube; martin spurling; banka satın alma