8.08.2014

Dev Çin bankası Tekstilbank'ı satın alıyor

Star - Commercial Bank of China Limited (ICBC) Tekstilbank'ı satın almak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvurdu.


Tekstilbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, ICBC'nin satın alma işlemleri için başvuruyu dün yaptığı belirtildi ve şöyle denildi:
"GSD Holding'in, Tekstil Bankası'nda sahip olduğu yüzde 75.50'lik payının Industrial and Commercial Bank of China Limited'e (ICBC) satılması işlemine ilişkin olarak gereken izinlerin alınması amacıyla, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Rekabet Kurumu'na resmi başvurular ICBC tarafından yapılmıştır."

 

Tekstilbank'ın sahibi GSD Holding, satış anlaşmasına ilişkin bilgiyi 29 Nisan'da Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapmıştı. GSD Holding'in açıklamasında, ICBC ile Tekstilbank'ın yüzde 75.5 hissesinin 668 milyon 810 bin liraya satışı konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.


BDDK ve Çinli yetkili kurumların onaylaması durumunda, Çin'in en büyük dört bankasından biri olan ICBC, Tekstilbank ile Türkiye pazarına adım atmış olacak.

ICBC Logosu
türkiye; finans sektörü; bankacılık sektörü; icbc türkiye; icbc satın alma; tekstilbank