8.12.2011

“Türk gençlerinde dünyayı ayağa kaldıracak fikirler var”

Dünya - Intel Türkiye, üniversitelerde tekno girişimcilik projesini hayata geçiriyor. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, 2012 yılında başlatılacak çalışma ile teknoloji alanında fikri olan gençlere, bu fikirlerini ticarileştirmesi için eğitim ve fon desteği sağlanacağını belirterek, gençlerin dünyayı ayağa kaldıracak projelere imza attığını söyledi.

 

Aydın, Türkiye'ye daha fazla yatırım çekmeye çalıştıklarını, dünyayı sarsacak yeni teknolojiler yaratılmasını istediklerini kaydederek, bu amaçla üniversitelerle birlikte çalışarak yeni teknolojilerin Ar-Ge'sinin yapılmasına destek olduklarını anlattı.

 

Aydın, Intel'in yatırım şirketi Intel Capital'in Grupanya ve Nokta gibi iki şirketi desteklediğini belirtirken, "Bu iki şirketin yatırım ortağı olduk. Türkiye'de yazılımda başarılı firmalar var. Onları da desteklemek istiyoruz. 2012'de yeni yatırımlarımız olacak" dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ict sektörü; intel; intel türkiye; tekno girişim; tekno girişimcilik projesi; intel capital; nokta; grupanya; intel ar-ge