9.12.2010

Motor üreticisi Cummins’den Türkiye’ye yatırım

Hurriyet Daily News - ABD merkezli dizel motor ve motor ekipmanları üreticisi Cummins, Türkiye’de 70 milyon ABD doları değerinde yatırımla bir üretim tesisi kuracağını açıkladı. “Sıfırdan yatırım” olarak İzmir’deki Ege Serbest Bölgesi’nde kurulacak tesis, motorlu araçlar için filtre ve jeneratör üretimi yapacak.

Yatırımla ilgili konuşan Cummins Başkan Yardımcısı Ignacio Garcia, fabrikanın inşasına 2011 yılında başlanacağını ve 2012 yılında üretime geçilmesinin planlandığını söyledi. Yatırım için 25 aday ülke arasından Türkiye’yi seçtiklerini belirten Garcia, 800 kişinin istihdam edileceği tesisin üretiminin % 85’ini ihraç edeceğini açıkladı.

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Dr. Hüseyin Aslan da Cummins’in Türkiye’de yatırım yapması için 18 aylık bir süre boyunca çalıştıklarını ve bu süreçte Türkiye’nin Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa’daki rakipleriyle mücadele ettiğini söyledi. Aslan, “Cummins’in Türkiye’yi seçmesi stratejik öneme sahip otomotiv yan sanayisini desteklemek açısından son derece önemli bir karardır” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv yan sanayi; sıfırdan yatırım; ispat; tydta; cummins; hüseyin aslan; ignacio garcia