10.11.2010

Birleşme ve satın almalar 10 milyar avroya ulaştı

Hürriyet Daily News - Türkiye’deki birleşme ve satın alma operasyonlarının toplam hacminin 2010 yılının ilk üç çeyreğinde 10 milyar avroya ulaştığı bildirildi. Sektörün önde gelenlerini İstanbul’da bir araya getiren birleşme ve satın alma temalı “Mergermarket Türkiye Forumu 2010”da uzmanlar, Türkiye’nin hızlı büyüyen ekonomisi ve küresel ticarette artan ağırlığı ile uluslararası yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline geldiği konusunda birleştiler.

Toplantıda konuşan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcısı Tezcan Yaramancı, Türkiye’nin yaşadığı değişimle birlikte Türk firmaların Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’ya doğru bir genişleme eğilimi içerisinde olduklarını belirterek, ekonomide elverişli koşulların sürmesinin özel sermaye kuruluşlarına ihtiyacı daha da artıracağını söyledi.

Mergermarket verilerine göre, Türkiye’deki birleşme ve satın alma faaliyetleri ağırlıklı olarak enerji, madencilik ve elektrik-doğal gaz dağıtım sektörlerinde gözleniyor. Bu sektörlerdeki faaliyetler Türkiye’deki birleşme ve satın alma işlemlerinin % 40’ını oluştururken, uzmanlar yakın gelecekte piyasadaki hareketliliğin daha da artacağını öngörüyorlar.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; birleşme; satın alma; devralma; mergermarket; deik; tezcan yaramancı; enerji; madencilik; elektrik dağıtım