11.03.2013

Hyundai’de i10’a erken işbaşı

Milliyet - Hyundai Assan’ın, markanın yeni nesil minik modeli için Türkiye’de başlattığı ve kapasiteyi 200 bine çıkartacak yatırımı, tüm hızıyla sürüyor. Söz konusu yatırımın belirlenen plandan daha hızlı ilerleme kaydettiğini gören Hyundai, bunun için Avrupa pazarındaki önemli kozlarından biri olacak modelin üretimini üç ay erken başlatmaya karar verdi. Araç, eylül ayından itibaren bantlardan inmeye başlayacak.

Yan sanayi firmalarıyla ile birlikte toplam değeri 630 milyon doları bulacak yatırımın büyük ölçüde tamamlandığını belirten Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Belirlenenden daha hızlı ilerliyoruz. Bu nedenle Hyundai, Avrupa’da pazar payını artırmasına yardımcı olacak küçük modelinin üretim başlangıcını üç ay geri çekmeyi kararlaştırdı. Eylül ayında ilk araçları üretiriz” dedi.


Bunun büyük bir başarı olduğunu da belirten Kibar, “Gerçekten özveriyle çalışılıyor. Yatırımın üç ay erken bitirilmesi pek rastlanan bir durum değil” diye konuştu. Hyundai'nin İzmit tesislerinde halen i20 Troy ve Accent Era modellerinin üretimi gerçekleştiriliyor.

Hyundai’de i10 Fabrika Görseli