11.05.2012

Fujitsu, Türkiye’yi üs yapacak; Toshiba nükleerde istekli

Hürriyet - Toshiba, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e, Türkiye’de nükleer santral yapma konusundaki kararlılıklarını dile getirerek, Türk bir ortakla çok kısa sürede somut adım atacaklarını açıkladı. Ergün’ün Japonya çıkarmasının ikinci gününde Fujitsu’den Toshiba’ya 20 Japon şirket, yatırım tekliflerini masaya yatırdı.

Ergün, dün Japon - Türk İş Komitesi üyesi 20 dev firmanın yöneticileriyle buluşarak yeni yatırım teşvik sistemini anlattı. Komite Başkanı Kazuaki Kama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı teşvik paketinin Japonya’da heyecan yarattığını, bu paketin Türkiye’deki Japon yatırımlarını artıracağını söyledi.

Fujitsu Başkanı Takana Katayama, Türkiye’yi yükselen pazarlara yönelik tedarik merkezi olarak kullanmak istediklerini belirterek, özellikle bilişim alanında yatırım yapmak istediklerini ifade etti. Bakan Ergün, Fujitsu’nun Fatih Projesi ile ilgili olduğunu, Türkiye’de doğrudan yatırım yapma konusunda istekli olduğunu belirtti. Chi Yoda enerji şirketinin başkanı Yoichi Kanna ise Türkiye’deki enerji yatırımlarıyla ilgilendiklerini, özellikle Karadeniz ve Akdeniz’de petrol ve doğal gaz araması yapmak istediklerini dile getirdi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; nükleer santral; sinop nükleer; fujitsu; toshiba; fatih projesi