11.10.2012

Huawei, Türkiye’de satın alma için 100 milyon dolar ayırdı

Zaman - Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei, önümüzdeki yıl Türkiye'de satın alma planları için 100 milyon dolarlık bütçe ayırdı.


Huawei Türkiye Genel Müdürü Wu Congcheng, şirketin Türkiye'deki 10. yılı için düzenlenen toplantıda, 20 milyon dolar Ar-Ge harcaması hedeflediklerini de söyledi. Geçen 10 yıllık süre içerisinde Türkiye'nin müşterilerine farklı çözüm ve hizmetler sunarak, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi'nin merkezi haline geldiğini ifade eden Congcheng, Türkiye'de büyürken yatırımlar ve insan kaynaklarında çok daha yerel bir karakter kazandıklarını, nüfusunun yüzde 40'ından fazlasının Huawei'in ürün ve çözümleri ile iletişim kurduğunu aktardı.


"Yerel iş ortaklarımız ve tedarikçilerimizle geliştirdiğimiz işbirlikleri neticesinde 4 binden fazla kişiye istihdam imkanı sağladık. İnovatif karakterimize paralel olarak İstanbul'da son üç yılda toplam 50 milyon dolarlık yatırım yaptığımız bir Ar-Ge merkezi açtık. Türk mühendisin görev yaptığı merkez Huawei'nin Çin dışındaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezi olma özelliğini taşıyor. Telekom, entegrasyon, sivil çalışmalar, profesyonel hizmetler yönetim hizmetleri, lojistik hizmetler ve idari operasyonlar için 450 milyon doların üzerinde satın alma gerçekleştirdik. Türkiye'de, akıllı telefonlar da dahil olmak üzere mobil geniş bant ve ev cihazları satışında 2,5 milyon adede ulaştık.'' diyen Congcheng, 150 binden fazla çalışanı ile 140 ülkede faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ict sektörü; telekom sektörü; Huawei türkiye; Huawei ar-ge; Huawei ümraniye; Wu Congcheng