12.10.2012

Uluslararası doğrudan yatırımda hedef 5 yılda 110 milyar dolar

Zaman - Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, Türkiye’deki 15 küresel şirketin CEO’suyla bir araya geldi. Aycı, yöneticilerden, şirket merkezlerinin yeni yatırım planlarıyla ilgili Türkiye’yi bilgilendirerek yatırım için aracılık yapmalarını istedi.


Beş yılda 110 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi koyan TYDTA, Türk CEO’lardan faydalanacak. Ajans Başkanı İlker Aycı, Türkiye’de yatırımları bulunan uluslararası 15 şirketin üst yöneticisi ile önceki gün İstanbul’da bir araya gelerek yatırımların büyütülmesi ve geliştirilmesini talep etti. Çoğunluğu Türk olan 15 yöneticiden, şirket merkezlerinin yatırım kararları konusunda Türkiye’yi bilgilendirerek yatırımlara aracılık yapmalarını istedi.

 

Bir grup ekonomi muhabirine yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulunan İlker Aycı, bu firmaların daha da büyümesi, sorunlarının çözümü ve gelişmesine katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Aycı, “Pek çok şirketin Türkiye’de üst düzey görevlerde bulunan Türk yöneticileri var. Bunlar şirket merkezlerine yeni teşvik sisteminin yanı sıra Türkiye’nin yeni yatırımlarda tercih edilmesinde elçilik yapabilirler.” dedi. Aycı, çok sayıda şirketin de Türkiye’den yönetici transferi yaptığını bildirdi.


Yılın ilk yedi aylık döneminde 9 milyar dolarlık yatırım geldiğini aktaran Aycı, yatırım çekmede Türkiye’nin Doğu Avrupa’nın önüne geçtiğini aktardı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile birlikte çalıştıklarını belirten Aycı, Körfez ülkelerinde road showlar yaptıklarını söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; yatırım ajansı; başbakanlık yatırım; türkiyede yatırım; yatırım promosyon; ilker aycı