15.10.2012

Sanofi, Türkiye'yi antibiyotik üretim merkezi yapacak

Sabah - Türkiye'de 450 milyon kutu ile en yüksek ilaç üretim kapasitesine sahip Sanofi Grubu, Lüleburgaz'daki fabrikasını dünyanın antibiyotik merkezi haline getirmek istiyor. İhracat, 2013 yılının ilk çeyreğinde, içlerinde Japonya'nın da bulunduğu 40 ülkeye başlayacak.

Sabah gazetesine konuşan Zentiva Dünya Başkanı Jerome Silvestre, Lüleburgaz fabrikasını kastederek "Çok verimli ve kaliteli bir fabrika. Bu fabrikaya hacim getirmek istiyoruz" dedi.

Sanofi Türkiye Başkanı Olivier Guillaume ise "Zentiva markasıyla dünyada satılan dört üründen biri Türkiye'de üretiliyor. Kapasite, bilgi birikimi ve insan kaynağı var. Bizim için çok önemli bir tesis" dedi. Grubun, sıfırdan tüm aşamalarıyla yaratılan 'orijinal' ilaçlarını üreten şirketi Sanofi. Zentiva ise jenerik ilaç üretiyor” dedi.

Zentiva'yı antibiyotik merkezi haline getirmek istediklerini söyleyen Zentiva Türkiye Genel Müdürü Şahin Arslan ise 2013 yılının ilk çeyreğinde 40 ülkeye antibiyotik ihracatına başlayacaklarını dile getirdi.

Türkiye’deki çalışan sayısı 2 bin kişiye ulaşan Sanofi, 2011 yılında halen 66 kişinin çalıştığı Lüleburgaz’daki araştırma-geliştirme merkezine 17 milyon ABD doları yatırım yaptı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ecza sektörü; ilaç sektörü; sanofi; zentiva; ilaç üretimi; sanofi lüleburgaz