13.03.2013

27 trilyon dolarlık gayrımenkul pazarının zirvesinde Türkiye şovu

Star - Fransa’nın Cannes kentinde dün başlayan ve 15 Mart’a kadar sürecek olan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına Türk şirketleri damgasını vurdu. 28 Türk şirketinin stand açarak projelerini tanıttığı fuara bu yıl Türkiye ilk kez 'Onur Konuğu' olarak katılıyor.


Açılışa 500’ü şirket yöneticisi olmak üzere 670 Türk’ün katıldığı fuarın açılış galasına da Kültür Bakanlığı ile Nef sponsor oldu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı galaya yaklaşık 7 bin ziyaretçi geldi. Fuarda Türkiye, 28 şirketle Fransa ve İngiltere’nin ardından en fazla katılım sağlayan ülke oldu. Geçen yıl 300 metrekarelik Türkiye çadırı bu yıl bin 200 metrekareye çıkarılırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın organizasyonuyla Türkiye’den katılım 4 kat arttı. Dünyadan bin 850 şirketin katıldığı gayrimenkul fuarı, 27 trilyon dolarlık pazarın zirvesi olarak değerlendiriliyor.


Fuarda yer alan Türk katılımcılar arasında Akdağ Turizm İnşaat, Öncüoğlu Mimarlık, Tahincioğlu, Varyap-GAP İnşaat Ortak Girişimi, Viatrans A.Ş-Meydanbey Ortak Girişimi, Yorum İnşaat, Zorlu Enerji ve İnşaat, Ağaoğlu, Artaş - Aydınlı - Keleşoğlu - AFK Ortak Girişimi, İş GYO, Konutder, Mesa - Artaş - Kantur Ortak Girişimi, Nef, Nurol GYO, Proplan, Proje Yönetim, Tahincioğlu ve TSKB bulunuyor.

Turkey Görseli