15.01.2013

Eskişehir lokomotif üretiminde merkez oluyor

Habertürk - Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş (TÜLOMSAŞ) ile General Electric (GE) Eskişehir’de dünyanın en iyi lokomotiflerinden PowerHaul’u seri üretim aşamasına getirdi. 2 yıl içinde 50 lokomotif üretimi hedeflenirken, dünyaya ihracatla 1.5 milyar dolar gelir hedefleniyor.


Önümüzdeki iki yıl içinde TCDD için 20, dış pazar için 30 olmak üzere, toplam 50 lokomotif üretilecek. Üretilen lokomotifler, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya ihraç edilecek.


Eskişehir’deki fabrikada düzenlenen tanıtım toplantısında PowerHaul’un tasarımı, geliştirilmesi ve Türkiye’ye teknoloji transferi için 150 milyon dolarlık yatırım sağlandığı belirtildi. Ayrıca, yıllık 50-100 adet lokomotif üretilmesi planlanırken, bunun 70’inin ihracından ortalama 1.5 milyar dolarlık gelir hedefleniyor. PowerHaul, diğer yük lokomotifleri ile karşılaştırıldığında daha güçlü ve temiz, ayrıca yakıt verimliliği sağlaması ile öne çıkıyor.


Eskişehir’in raylı sistemlerde dünya çapında bir merkez olacağını belirten TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, “Kuruluş çalışmaları devam etmekte olan raylı sistemler test merkezinin bitmesi ve yan sanayiyi geliştirmek için oluşturulan raylı sistemler kümesi ile Eskişehir, bir raylı sistemler endüstri merkezi olacaktır. Hedefimiz budur, inşallah bunu başaracağız” dedi

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; eskişehir; tülomsaş; general electric; ge transportation; lokomotif; powerhaul; demiryolu