16.04.2014

Bankalara Körfez ilgisi

Yeni Şafak - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Bankacılık Analisti Göksenin Karagöz, 'Türk bankalarına yabancı yatırımcının gözlüğünden bakarsanız Türk bankacılık sektöründe ciddi bir büyüme potansiyeli ve yüksek bir karlılık var' dedi. Karagöz, son dönemde iç ve dış piyasada yaşanan belirsizliklere karşın Türk bankacılık sektörünün yabancı yatırımcı için cazibesini koruduğunu anlattı.


S&P Analisti Karagöz, 'Türk bankalarına yabancı yatırımcının gözlüğünden bakarsanız Türk bankacılık sektöründe ciddi bir büyüme potansiyeli ve yüksek bir karlılık var. Geçen hafta duyurulan Qatar Islamic Bank'ın Bank Asya'ya olan ilgisi, bu en yakın zamandaki örnek. Yakın zamanda birkaç banka el değiştirdi. Odeabank faaliyete başladı' dedi.
Bu sürecin devam edeceğini tahmin ettiklerini açıklayan Karagöz, 'Körfez'den bir iki banka daha potansiyel satın almalar için 'Görüşme yapıyoruz' derse şaşırmamak lazım' diye konuştu.


Türk bankacılık sektörü yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Raporuna göre, geçen yıl Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ Türkiye AŞ'ye faaliyet izni verildi. İtalyan'daki Intesa Sanpaolo S.p.A'ya şube, Hollandalı Rabobank International Holding B.V'nin kurucu ortak olduğu ve sermayesi 300 milyon dolar olan bir mevduat bankası kurulmasına izin verildi.

Madeni Para Görseli