16.09.2013

Ontex’ten Türkiye’ye 60 milyon liralık yatırım

​Hürriyet - Hijyenik ürünler üreticisi Ontex, Silivri’de 60 milyon liralık fabrika yatırımı yaptı. 2000 yılında Canbebe, Canped ve Canlady’i bünyesinde bulunduran Astel Kağıtçılık’ı satın alarak Türkiye pazarına giren Ontex, yeni yatırımıyla Ortadoğu ve Afrika pazarını Türkiye’den yönetmeyi hedefliyor.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı açılış töreninde yaptıkları yatırımın 60 milyon lira değerinde olduğunu ifade eden Ontex CEO’su Charles Bouaziz, 10 ayda tamamlanan fabrikanın 18 milyon lirasının binaya, 42 milyon lirasının ise makine, teçhizat ve teknoloji yatırımlarına harcandığını dile getirdi. Yeni yatırımları ile yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacaklarının bilgisini veren Bouaziz, “Yaptığımız yatırımla Türkiye’ye olan güvenimizi gösterdik. Türkiye’ye ve potansiyeline çok inanıyoruz. Biz her ülkeye yatırım yapan bir şirket değiliz. Türkiye faaliyet gösterdiğimiz ülkeler içinde fabrikamızın bulunduğu nadir ülkelerden biri” dedi.


Ontex’in Ar-Ge ve yönetim merkezini de Türkiye’ye taşıması gerektiğini belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Ontex’in yaptığı yatırımla ‘can yatırımcı’ olduğunu söyleyerek, “Teşvik kapsamında geçen yıla göre yüzde 60’ın üzerinde bir artışla 76 milyar TL’lik sabit yatırım öngörülüyor. Ocak-temmuz ayı ise bir yıl öncesine göre yüzde 31 teşvik belgesi artışı, yüzde 81 de sabit yatırım artışı söz konusu” dedi. Çağlayan, “Biz dün ikinci çeyrek büyüme rakamlarıyla Avrupa şampiyonu olduk” dedi.

Ontex Logosu Görseli
türkiye; ontex; ontex türkiye; ontex fabrika; belçika yatırım; zafer çağlayan; charles bouaziz