18.04.2011

Bosch, Türkiye’de 400 milyon avroluk yatırım planlıyor

Hürriyet - Almanya'nın dev sanayi kuruluşlarından Bosch, geçtiğimiz yıl Türkiye'de 1,7 milyar avro ciro elde etti. Bu rakamın büyük bir bölümü iç pazardan sağlanırken, Türkiye üzerinden yapılan ihracatın da önemli ölçüde katkısı oldu. Bosch Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Orta / Doğu Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Afrika ve Batı Avrupa bölgelerinden sorumlu yöneticisi Dr. Rudolf Colm, sadece iç pazara yönelik satışlar listesinde Türkiye'nin yüzlerce ülke arasında 13. sırada yer aldığını belirterek, "2013 yılına kadar Türkiye'ye 400 milyon avro ek yatırım yapacağız ve iki yılda 1.000 kişiyi işe alacağız" dedi.

Colm, Türkiye’de güneş enerjisine de ağırlık vereceklerini anlattı. Türkiye’nin güneşlenme süresi yüksek olan Akdeniz ülkeleri arasında yer aldığını vurgulayan Colm, şöyle konuştu: “İtalya, İspanya ve Kuzey Afrika ülkeleriyle beraber çok önemli pazarlar arasında yer alan Türkiye’de büyük bir büyüme ve ciro bekliyoruz. Bosch için Türkiye bu alanda kaçırılmaz bir potansiyel taşıyor.”
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; enerji sektörü; bosch; güneş enerjisi; rudolf colm; türkiye ihracat; bosch türkiye; güneş yatırımı; güneş paneli