20.05.2013

Doğrudan yatırımlar beklentiyi aşabilir

Dünya - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırarak yatırım yapılabilir seviye olan Baa3'e yükseltmesinin uzun vadede uluslararası yatırımlardan aldığı payı yüzde 1'den yüzde 3'e çıkarmada önemli bir adım olarak nitelendirdi.

 

Dernek, ayrıca not artırımını Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım çeken ilk 10 ülke arasına girmesi yolunda önemli bir adım olarak değerlendirdi.


Birleşme ve satın alma konusunda önde gelen danışmanlık şirketi Ernst&Young Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler de bu adımın hem birleşme ve satın alma hem de doğrudan yatırım beklentilerini 5 milyar dolar civarında yukarı çekilebileceğini söyledi.


YASED 2013 yılı için 15-20 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım, Ernst&Young da birleşme ve satın alma işlemlerinde 25 milyar dolar ve doğrudan yabancı yatırımlar da 15 milyar dolar beklenti açıklamıştı.


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Kasım ayında, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çekmesinin ardından dün de Moody's, kredi notunu aynı seviyeye yükseltti.

İstatistik Görseli