20.06.2013

THY'ye "Avrupa'nın En İyi Havayolu" ödülü

Havacılık sektörüne yönelik yaptığı araştırmaları ile tanınan Skytrax’ın yaptığı denetlemeler sonucunda, geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları (THY), "Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" olarak açıklandı.

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, "Ticari kaygılardan bağımsız gerçekleştiren, sektörel anlamda dünya çapında saygı duyulan ve performans temelini esas alıp havayolu şirketlerine her yıl düzenli olarak ödül veren Skytrax, geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları’nı, "Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" olarak ilan etti" denildi.

Ayrıca dünyanın " En İyi Business İkram Servisi" ödülünü de alan THY için Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

" Uzun uçuşlarda Business Class yolcularına ‘Flying Chef’ (Uçan Şef) hizmeti sunan Türk Hava Yolları, dünya sıralamasında "En İyi Business İkram Servisi" ödülüne de layık görüldü. Türk Hava Yolları, bu yıl da elde ettiği ödüllerle havayolu yolcuları nezdindeki bilinirliğine dair tercih sebebi olma yönündeki başarısını tescillemiş oldu. Bugün, Paris Air Show’da açıklanan ödüller, Skytrax CEO’su Edward Plaisted tarafindan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’e takdim edildi."

 

Törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin Skytrax'ın değerlendirmesine göre "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilmesine ilişkin, Avrupa'nın "en iyisi" olmanın çok önemli olduğunu belirterek "Bu ödül yolcu anketleri üzerinden bize verildi. Yolcu beğenisiyle 3 yıl arka arkaya bu ödülü almış olmamız bizim için çok değerli. İlk teşekkürüm Sayın Başbakanımıza. Onun liderliğinde Türkiye ve ülkenin politikaları bu noktaya geldi. Çalışanlarımız da çok gönülden çalıştığı için yolcu beğenisi oluşuyor" dedi.

 

Uçak Görseli