21.03.2016

Üretim ve ihracatı teşvik paketi geliyor

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED), 35’inci kuruluş yılını kutlamak amacıyla Ankara’da düzenlediği resepsiyona katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü ve büyüme hızını artırmak amacıyla “Üretimi ve İhracatı Teşvik Paketi” açıklayacaklarını söyledi.

Türkiye’ye doğrudan yatırım yapmış 200’ü aşkın uluslararası şirketin Türkiye’deki tek temsilcisi olan YASED’in 35’inci yılı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla, 9 Mart’ta Ankara’da düzenlenen bir resepsiyon ve gala yemeği ile kutlandı.


Hükümet üyelerini, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerini, yerli ve yabancı iş dünyası kuruluşlarını, büyükelçilik ve konsolosluk temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve bürokratları bir araya getiren resepsiyonun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’deki siyasi ve ekonomik istikrarın önemine dikkat çeken Davutoğlu, “Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında en çok ihtiyaç duyduğu şey yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi olmaktır. Hükümetimizin en çok önem verdiği konulardan biri budur. Türkiye ekonomisinin niteliksel dönüşümüne katkıda bulunan her yatırım, teşvik görecektir” diyerek, “Önümüzdeki dönemde bir başka paketi, üretimi ve ihracatı teşvik paketi şeklinde açıklayacağız. Bir sonraki paket bu olacak”, şeklinde konuştu. 


Geçtiğimiz Ocak ayında araştırma-geliştirme faaliyetlerini desteklemek üzere bir reform paketi açıklanmış, paket 1 Mart’ta yürürlüğe girmişti.


Türkiye’ye yönelik uluslararası doğrudan yatırımların artması için hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Davutoğlu, “Türkiye’deki uluslararası yatırımcılar olarak bizlerin gönüllü danışmanları olun. Bize öneriler getirin. Her türlü fikir ve önerinizin değerlendirileceğini bilin. Gelin, Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü ve yatırımcılar açısından cazibesini birlikte artıralım” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu Görseli