22.02.2011

Türkiye'nin enerjisi AB'yi hayran bıraktı

Yeni Şafak - İspanya'nın önemli ekonomi gazetelerinden "Expansion", “Türkiye, enerji ve altyapıda 150 milyar ABD dolarından fazla yatırım yapacak" başlığı altında verdiği haberde, Türkiye'nin "büyük bir modernleşme planı uygulayacağını" yazdı.

Expansion, "AB adaylığının yanı sıra, genç ve kalabalık nüfus, tüketime olan rağbet ve stratejik konumuyla Türkiye, Avrupa'nın daha çok ilgisini çekiyor" görüşünü savunarak, OECD raporuna göre 2011-2017 yılları arasında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’da % 6,7 ile en yüksek büyüme kaydetmesi öngörülen ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdi.

Bu arada, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın (TYDTA) İspanya Temsilcisi Yasemen Korukçu da, "Türkiye'de iş yapan 370 İspanyol firma var. Türkiye ile İspanya arasındaki yıllık ticaret hacmi 7 milyar avro seviyesinde. Türkiye’deki İspanya menşeli yatırımların değeri ise 3 milyar avroyu buluyor” diyerek, "Türkiye'nin sunduğu karlı yatırım fırsatlarını keşfettikleri anda şüphesiz İspanyol şirketlerin de Türkiye'deki sayılarını artıracaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ispanya; türk-ispanyol; enerji sektörü; altyapı sektörü; ispat; yasemen korukçu; expansion