22.12.2011

E-ticaret devi Amazon, Çiçek Sepeti’ne ortak oldu

Hürriyet - Dünyanın önde gelen e-ticaret sitelerinden biri olan ABD’li Amazon, Çiçek Sepeti’nin (ciceksepeti.com) azınlık ortağı olarak Türkiye’ye ilk kez adım attı.

Fortune 500 listesinde yer alan Seattle merkezli Amazon, Çiçek Sepeti’nin hediye alanında da büyümesine ivme kazandıracak. Çiçek Sepeti Genel Müdürü Emre Aydın, Amazon’un kendilerine azınlık ortak olarak ilk kez Türkiye pazarına girdiğini belirterek, “Çiçekçilik ve hediye sektöründeki büyümemiz ilgilerini çekti. 2012 yılındaki büyüme stratejimizde Amazon’un teknoloji ve deneyiminden yararlanacağız” dedi.

Aydın, “Amazon, teknolojide ve online pazarlamada çok ilerimizde. Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi. Getirecekleri yatırımdan çok teknoloji ve bilgileriyle bize katkıda bulunacaklar. Amazon’la çiçek işimiz devam edecek ama hediye denince de akla ilk gelen site olmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin elektronik ticarette potansiyel vaat ettiğine işaret eden Emre Aydın, şu değerlendirmeyi yaptı: “2011 yılında, Türkiye’de bu pazara giren çok sayıda yabancı yatırımcı oldu. İnsanlar e-ticaretle ilgili güven sorununu aştı. Rahatça internetten alışveriş yapılıyor. Türkiye’de kredi kartı kullanımı da arttı. Genç nüfus yabancı yatırımcıları çekiyor.”

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 2011 yılının ilk 11 ayında elektronik ticaret hacmi 20,8 milyar TL oldu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ict sektörü; e-ticaret; türkiye e-ticaret; amazon; ciceksepeti; e-ticaret hacmi; amazon türkiye yatırım