23.12.2014

THY, yeni yılda büyümeye devam edecek

Milliyet - Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, geniş gövdede agresif büyüme planladıklarını söyleyerek, “Wide body denilen iki katlı geniş gövdeli uçak da almak istiyoruz. Tüm bunlar uzun menzil destinasyon sayımızın artacağı anlamına geliyor” dedi.


Bu uçakları 3. havalimanı ile birlikte bu uçakları devreye sokmak istediklerini belirten Topçu, “Ulaşım sektörü ekonominin ana dinamiklerinden biri. Türk Hava Yolları da faaliyet gösterdiği bölgeleri birbirine bağlayarak, ticari ilişkileri ve turizmi destekleyerek, bu bölgelerde ekonomik gelişimin önünü açıyor” diye konuştu.


2015 ve ileriki yıllar için ciddi planları olduğunu kaydeden Topçu, “Airbus firmasından 2020 yılına kadar teslim alınmak üzere 117 adet dar gövde ve 20 adet geniş gövde siparişi verdik. Boeing firmasından da 20 geniş, 95 dar gövde olmak üzere toplam 115 uçak siparişimiz var” dedi. THY’nin 2014 yılını değerlendiren Topçu, 2015 hedeflerini Milliyet’e anlattı...


THY’nin halen Amerika, Uzak Doğu, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde yer alan 108 ülkede toplam 264 noktaya uçtuğunu kaydeden Topçu, “2018’e kadar ciddi bir büyüme hedefliyoruz. Her yıl yüzde 15-20 büyüme planımız var. Hem kargoda hem yolcuda bu rakamları ileriye taşıyacağız.” dedi.

Havalanan Uçak Görseli