24.05.2012

Türkiye'ye Arap turizmci ilgisi

Sabah - Son dönemde Orta Doğu'da artan Türkiye etkisi turizm sektörüne yaradı. Orta Doğu'dan gelen turist sayısının hızla artması, beraberinde yatırımcısını da getirdi. Yılbaşından bu yana Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bölgenin en büyük turizm şirketleri birbiri ardına yatırım rotasını Türkiye'ye çevirdi. Jumeirah, Rotana, My Tuana, Viceroy derken şimdi de bir başka turizm şirketi Türkiye'de yatırım kararı aldı.

Arap televizyonlarında artan Türk dizilerinin de etkisiyle son dönemde Türkiye'yi tatil seçeneklerinin başına koyan Arap turistler için özellikle İstanbul, Bursa, Sakarya, Konya gibi Anadolu kentleri vazgeçilmezler arasında. 2012 yılı başından bu yana Türkiye'de yatırım kararı alan turizm şirketlerinden ilk açıklama Dubai Emiri El Maktum'um şirketi Jumeriah'tan geldi. İlk kez Sabah Gazetesi'nin duyurduğu yatırım kararı ile Jumeriah, Demet Sabancı Çetindoğan ile iş birliğine giderek Türkiye'nin en eski oteli olan Pera Palas'ın işletmesini devraldı.

Bölgeden ikinci yatırım haberi ise Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Bin Fahad Al-Fehaid'den geldi. Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi üyesi olan Al-Fehaid, Türk ortağı Mehmet Yücel ile birlikte Çerkezköy'ün ilk beş yıldızlı SPA, wellness ve kür yatırımı olacak My Tuana Tuz Otel & SPA’yı kurdu. My Tuana konseptine kadar 300 milyon ABD doları değerinde yatırım yapan Al-Fehaid, Bursa, Çerkezköy, Afyon ve Tarsus'ta yeni oteller açacağını açıkladı. Hedefleri ise beş yıl içinde 50 noktada hizmet vermek.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; turizm sektörü; arap turistler; bursa; ato; arap turizm teşkilatı; Jumeirah; Rotana; My Tuana; Viceroy